Domotica

Domotica

Huisautomatisering met domotica

Domotica is het domein van huiselijke elektronica. Het woord “domotica” is een samenvoeging van de Latijnse woorden ‘domus’ (huis) en ‘tica’, dat staat voor informatica, telematica en robotica. De officiële definitie van domotica is: de integratie van technologie en diensten, ten behoeve van een betere kwaliteit van wonen en leven. Bij domotica draait het dus niet alleen om integratie van techniek en bediening in de woning, maar ook om de dienstverlening van buitenaf naar de woning.

Domotica voor comfort en luxe

Huisautomatisering van domotica biedt gemak, comfort en luxe. Het draagt bij aan het welbevinden in de woning. Er kan op verschillende manieren gebruik worden gemaakt van domotica systemen. U kunt hierbij denken aan verlichting die aan gaat als u de kamer binnenloopt, zonneschermen die automatisch naar beneden gaan als de zon de woonkamer in schijnt of een alarmsysteem dat automatisch aangaat als u het pand verlaat. Ook kunt u met domotica de camera’s die in huis hangen op afstand bekijken, als bijvoorbeeld het alarm afgaat. Zo kunt u inschatten of er direct actie nodig is. Ook kunt u, als u naar huis rijdt, alvast de verwarming hoger zetten, zodat u in een aangenaam warm huis binnenkomt. Uw wensen staan centraal bij domotica en wij kunnen u hierin adviseren.

Domotica Elektromonteur Ravenstein MPE

De voordelen van domotica samengevat

 • Duurzaamheid
  U bepaalt waar verwarming en koeling nodig is. Het systeem geeft aan wat u verbruikt. Hierdoor kunt u met één druk op de knop zien waarop u kan besparen.
 • Comfort
  Met uw smartphone of bedieningspaneel heeft u controle over het hele huis of pand.
 • Controle op afstand
  U kunt overal uw huis of pand beheren en controleren. Zo kunt u op afstand uw verwarming hoger zetten, zodat u in een verwarmd huis thuis komt. Of controleren of u alles heeft uitgezet.

Heeft u vragen, of liever een persoonlijk gesprek? Neem dan contact met ons op. Wij vertellen u graag over de mogelijkheden van domotica, en welke specifieke mogelijkheden er zijn voor uw persoonlijke situatie.

0486-416610  0486-416610
  info@mpe-elektro.nl