Noodverlichting

Noodverlichting

Noodverlichting en wettelijke controle van noodverlichting

Noodverlichting voor bedrijven en VVE

Het is belangrijk dat bij calamiteiten uw klanten, medewerkers en gasten veilig het gebouw kunnen verlaten. Elk gebouw en bedrijfssituatie is anders en het laten aanleggen van noodverlichting, en het maken van een noodverlichtingsplan door een vakman is essentieel. Zorg altijd voor goed gecontroleerde en geplaatste noodverlichting. Tegenwoordig gebruiken wij steeds vaker LED-noodverlichting. Deze noodverlichting gaat langer mee en bij stroomuitval blijven ze langer branden op de batterijen.

Belangrijkste punten en wettelijke verplichtingen voor noodverlichting

  • U bent wettelijk verplicht uw noodverlichting minimaal 1 keer per jaar te laten controleren.
  • Wanneer het niet in orde is, krijgt u een boete of wordt er geen vergunning afgegeven.
  • Bij calamiteiten wordt achteraf onderzocht of u aan uw zorgplicht heeft voldaan.

Het noodverlichtingsplan

Met een noodverlichtingsplan brengen wij de risico’s van het gebouw in kaart. Daarmee brengen wij de verschillende uitgangen en vluchtroutes in beeld. Het noodverlichtingsplan geeft aan waar actie moet worden ondernomen. Door de risico’s te verkleinen met antipaniek verlichting en vluchtwegverlichting leidt u alle aanwezigen naar de uitgangen en daarmee veiligheid.

Noodverlichting installeren is een specialisme en onze elektromonteurs zijn opgeleid om noodverlichting te installeren. Maak een afspraak voor een inspectie, advies of installatie.

0486-416610    0486-416610
    info@mpe-elektro.nl