Onderhoud en keuringen

Onderhoud en keuringen

Onderhoud elektrotechnische installaties voorkomt storingen

Onderhoud voor een goede werking van de elektrotechnische installatie.

Als uw elektrische installatie is opgeleverd, dan is het belangrijk om de installatie te laten onderhouden. Onderhoud is een belangrijke factor, want onderhoud voorkomt storingen en zorgt er voor dat de installatie dat blijft doen, waar hij voor is ontworpen. Bij sommige installaties, zoals bij een noodverlichtingsinstallatie zijn jaarlijkse inspecties zelfs wettelijk verplicht. Melssen Peperkamp Elektro ontzorgt u op alle vlakken. Maak een afspraak met onze adviseur voor een passend onderhoudsplan voor uw installatie, en zorg dat u niet voor verrassingen komt te staan.

NEN3140 en NEN1010 keuringen

Alle elektrische installaties en apparaten moeten voldoen aan de NEN-norm. De NEN1010 geeft de veiligheidsbepalingen voor opbouw van laagspanningsinstallaties aan, inclusief de opleverinspectie. De NEN1010 geldt voor woningen, bedrijven en infrastructuur. De NEN3140 geeft de veiligheidsbepalingen voor de bedrijfsvoering van laagspanningsinstallaties en handgereedschap aan. Het doel van deze norm is om aanrakingsgevaar en brand te voorkomen. Daarnaast worden met het hanteren van deze normen storingen voorkomen.

Steeds vaker vragen verzekeraars om een bewijs dat uw elektrische installaties en apparatuur een NEN3140 en NEN1010 keuring hebben gehad. Dit is in feite een APK voor installaties en apparaten. Verplicht, maar ook wel zo veilig. Wij kunnen dit voor u verzorgen.

Reparatie installaties en gereedschappen

Periodiek onderhoud aan installaties en gereedschappen voorkomt in veel gevallen dat deze stuk gaan. Wanneer de installatie of het gereedschap toch niet meer werkt, dan kunnen wij het repareren. Als het om een acute situatie gaat, dan kan onze storingsdienst het snel voor u oplossen.

Storingen

Heeft u een storing aan uw installatie, apparaten of gereedschap, dan staan we voor u klaar om u te helpen. De elektromonteurs van onze storingsdienst lossen de storing vakkundig en snel op.

Neem contact op als u een storing heeft of vragen over onderhoud en keuringen.

0486-416610    0486-416610
    info@mpe-elektro.nl