Hoezo een onderhouds contract?

onderhoudscontract1Wie sluit er nou een onderhoudscontract af? Als er iets aan de hand is bel ik jullie wel. Dan repareren jullie het toch? Daar heb ik geen contract voor nodig! Deze reactie krijgen we heel soms nog wel eens na een voorstel om jaarlijks even langs te komen om bepaalde onderdelen van de installatie te controleren. Ofwel, even met een onderhouds contract uw installatie te verzekeren van de aandacht die nodig is om betrouwbaar en veilig te kunnen door draaien.

 

Waar kan ik een onderhoudscontract voor afsluiten? Dit kan voor allerlei zaken binnen uw installatie zijn. Bijvoorbeeld:

-Noodverlichting
-Brandmeldinstallatie
-Oplaadpunten
-Groepenkast
-Alarminstallatie
-Buitenverlichting

En waarom is een onderhoudscontract dan ook goed u?

Onderhoud aan uw elektrotechnische apparaten en installaties zijn nodig om deze storingsvrij en veilig te laten draaien. Elektriciteit is een groot aantal gevallen de oorzaak van de 6000 branden per jaar in Nederland. Door goed en regelmatig onderhoud kunt u slecht functionerende apparaten en installaties eerder opsporen en laten repareren.
Voor noodverlichting, en branddetectie bent u wettelijk verplicht deze installaties jaarlijks te laten onderhouden. U kunt uiteraard zelf iedere keer agenderen dat er onderhoud moet plaats vinden, of u besteed dit uit aan iemand wiens specialiteit dit is. Zo loopt u niet het risico dat het onderhoud tussen wal en schip terecht komt, en voldoet u aan uw wettelijke verplichting.

U verlengt de levensduur van uw apparaten door regelmatig onderhoud. Bij noodverlichting is uitgezocht dat onderhoud van uw armaturen de levensduur zelfs verlengt met 10 jaar! Maar denkt u ook eens aan uw oplaadpunt of buitenverlichting. Invloeden van weer, wind en ongedierte verkorten de levensduur aanmerkelijk en kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Dit ondervangt u door ons regelmatig langs te laten komen.

Neem geen risico, en kies voor de zekerheid en het gemak van onderhoud door Melssen Peperkamp.
Uw installatie is onze zorg. Neem direct contact met ons op.