Zonnepanelen voor zakelijk gebruik bieden fiscale voordelen

Het zakelijk installeren van zonnepanelen draagt bij aan uw bedrijfsimago, financiële positie en het milieu. Dus waarom zou u deze kans laten liggen? Melssen Peperkamp helpt u graag met het voorrekenen van de voordelen van zakelijk zonnepanelen.Voordelen
De overheid beloont ondernemers die investeren in energiebesparende technieken of duurzame energie. U betaalt daardoor maar een klein deel van de daadwerkelijke kosten van de investering. U kunt in een gunstig geval uw investering binnen vier jaar terugverdienen. Via een draadloos systeem kunt u op ieder moment op uw telefoon of tablet aflezen wat uw zonnepanelen opbrengen.

Een fiscaal voordeel geeft de Energie Investerings Aftrek (EIA). Met het gebruik van deze aftrek kunt u 41,5% van de investeringskosten aftrekken van uw fiscale winst. Dit levert u meteen een belastingvoordeel op. Verder kan er ook nog gebruik gemaakt worden van de Kleinschaligheids Investerings Aftrek (KIA). Deze aftrek is weergegeven in een percentage. De hoogte van dit percentage hangt af van het geïnvesteerde bedrag in uw onderneming.

Een rekenvoorbeeld van zakelijk zonnepanelen:
tabelzakelijkezonnepanelen

Tevens hoeft u geen belasting te betalen op de afschrijving van de zonnepanelen. Dit kan in uw geval leiden tot een voordeel van maximaal 25% bij uw vennootschapsbelasting en maximaal 52% bij uw inkomstenbelasting. Wilt u meer weten over de voordelen van zonnepanelen voor uw bedrijf? Maak dan een afspraak voor een oriënterend gesprek met Melssen Peperkamp Elektro b.v.